Läkarintyg

Ett läkarintyg kan behövas för många saker i livet. Det kan handla om ett intyg som du själv behöver för att kunna utföra vissa aktiviteter. Det kan även handla om intyg för någon annan, något som exempelvis behövs vid en adoption. Att utföra en hälsokontroll och få ett friskhetsintyg eller läkarintyg är inget ovanligt. Du kan med fördel komma in till oss för att få hjälp med detta.

Stor variation av läkarintyg

Om du behöver ett friskintyg för ditt körkortstillstånd, för körkort, för adoption, för arbetet eller av någon annan anledning, tveka inte att höra av dig till oss. Vi ser till att du genomföra din hälsoundersökning så fort det går. På så sätt kan du snabbt få ditt läkarintyg.

Läkarintyg för sjöfolk

När du ska arbeta till sjöss gäller speciella regler. Dessa anger bland annat att du behöver ha ett godkänt läkarintyg för sjöfolk. Läkarintyget ska visa att du inte har några hinder eller sjukdomar som kan göra det farligt för dig själv eller för någon annan när du är ombord på fartyget. Du kan även behöva ett godkänt läkarintyg för sjöfolk vid många anda situationer som exempelvis inför vissa utbildningar eller när du ska ansöka om att bli befäl på ett fartyg. När du är till sjöss ska detta läkarintyg finnas ombord i original.

Läkarintyg vid sjukdom eller bekymmer

Ett läkarintyg behövs inte bara för att visa att du är frisk, det kan även behövas för att visa att du är sjuk eller har något annat hälsoproblem. Både företag och Försäkringskassan kan ibland kräva att du visar upp ett läkarintyg för att kunna göra en rättvis bedömning för bland annat sjukpenning och sjuklön. Kom dock ihåg att ett läkarintyg inte betyder att du automatiskt kommer att bli sjukskriven. Intyget fungerar som ett underlag för de personer som ska ta det beslutet. Läkarintyg kan även kompletteras vid behov.

Boka tid hos oss

Vi på Sveahälsan erbjuder en stor variation av läkarintyg för alla. Vi utfärdar även friskhetsintyg/friskintyg. Det kan finnas många olika anledningar till varför man behöver ett läkarintyg/friskhetsintyg/friskintyg och här hos oss finns ett stort utbud.

Vi erbjuder intyg för:

• Adoptionsintyg

• Friskintyg

• Medicinska kontroller

• Apparatdykning (friskhetsintyg för dykcertifikat)

• Avseende körkortsbehörighet C, CE, D, DE eller taxiförarlegitimation

• Sjöfolk

• Utbildnings- och anställningssökande

• Personförsäkringsintyg

Tveka inte att kontakta oss vid eventuella frågor kring ditt intyg.